HTML

ekszerszakma

Az ékszerszakma alakulása, jövője, ha lehet ilyet mondani, hogy fog alakulni?Mi lesz a Magyar ékszerszakmával?

Friss topikok

Linkblog

Olvastam egy cikket

2009.01.23. 21:18 :: Umberto Suasso

Uff! Ollvastam egy cikket, melyben azt írják:

"A ....... annak kapcsán kérdezett elemzőt és árupiaci kereskedőt, hogy a hírek szerint több aranybánya is követheti a kanadai székhelyű Kinross Gold Corporation példáját, és kihasználva az emelkedő aranyárat, sajátrészvény kibocsátással emelhetnek tőkét. Az arany tavaly már nyolcadik éve drágult egyhuzamban, s miközben a részvénypiac átlagok sorra döntik meg legalacsonyabb értékeiket, a 16 vállalatot tömörítő Philadelphia Stock Exchange Gold & Silver Index az elmúlt három hónapban 61 százalékot emelkedett.

Pesszimistán ítéli meg az aranyrészvények kilátásait K.G, a H... Tőzsdeügynökség kereskedője. Mint mondta, az arany ára megugrott, s az árupiacon továbbra is ígéretes termék*, azonban a részvényindexek annyira mélyponton vannak, hogy az aranyrészvénytől sem várható komolyabb történet.

(*ha igéretes termék, akkor miért kételkedik benne?)

Amennyiben egy aranybánya-vállalat gazdasági mutatói, nem romlanak lényegesen - vélekedett G.G, a ... Broker elemzője -, akkor részvényeinek árfolyama jó eséllyel korrelálhat a termék áremelkedésével, hiszen ebben az esetben egyre drágábban értékesíthet. Mint mondta, továbbra is a keresleti mennyiség növekedésével lehet számolni az ékszer- és a tömbarany piacon *, defenzív termékről lévén szó. Mindamellett nem szabad elfeledkezni a pszichológiai hatásokról sem. Ebből a szempontból érdekes, hogy ugyan a Kinross részvényeit is leütötték novemberben, ám azóta sikeresen talpra állt az árfolyam.

(*kár kételkedni: az arany STABIL!)

Most ne adj el, vegyél!!!

3500Ft/gr/ 14K

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerszakma.blog.hu/api/trackback/id/tr54898504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása